Fries

Opdrachtgever

 

Fries wordt in opdracht gemaakt voor Embedded Fitness. Embedded Fitness probeert door middel van interactieve fitnessmogelijkheden jong en oud bij elkaar te brengen en te laten bewegen. Door het gebruik van nieuwe media wordt er gewerkt aan conditie, concentratie en het reactievermogen.

 

Embedded Fitness wilde graag een game hebben waarbij bewegen centraal stond, maar wij bij ook social interactie is tussen zowel kinderen als ouderen.

Omschrijving

 

Fries is een spel gebaseerd op de Elfstedentocht. Waarbij oud en jong samen kunnen bewegen en hun ervaringen kunnen uitdelen. Fries is een spel dat uit twee delen bestaat die tegelijk worden gespeeld door 2 teams van 1 oudere en 1 jongere speler. 1 Team speelt d.m.v. kleur detectie een beweging spel, waarbij ze schaatsers de finish moeten laten bereiken (door het water op hun pad te bevriezen). Speler 1 bevriest het ijs, terwijl speler 2 de schaatsers dirigeert.

Team 2 speelt tergelijkertijd een quiz, waarbij ze samen tot antwoord moeten ingeven. Ieder goed antwoord, verhoogt de in game temperatuur, waardoor het voor Team 1 moeilijker wordt om het water te bevriezen (en zo de schaatsers de finish te laten bereiken).

 

Fries is gemaakt door:

Programming

Mike Achten

Fabian Op den Camp

Lars Pelzer

 

Design

Fouad Mansveld

Bart Voorjans

 

Special thanks

Luuk Waarbroek

Embedded Fitness

Charlotte Bax (Sound)

Tom Hoesstee (Sound)

Christian Wirtz (Sound)

 

Voor het ontwikkelen van Fries hebben we Unity gebruikt. Fries is ontwikkeld in ongeveer 14 weken tijd.

 

HOW TO PLAY

Fries kan gespeeld worden op een computer. Deze computer dient op twee beeldschermen aangesloten te worden. Het grootste beeldscherm dient als hoofdbescherm ingesteld te worden. Het grootste beeldscherm wordt gebruikt voor de bewegingsgame en de kleinste beeldscherm wordt gebruikt voor de kennisgame. Beide worden gespeeld door een team van twee spelers.

 

Bewegingsgame

De bewegingsgame wordt bestuurd door middel van color dectection. Op het beeldscherm staat een webcam en de spelers staan twee meter hiervan af. De spelers hebben een fel gekleurd object vast, dat dient als besturing voor het spel. De cursors in het spel zullen ook dezelfde kleur hebben.

 

Kennisgame

De kennisgame wordt bestuurd door middel van een toetsenbord. Bij de kennisgame worden kennisvragen gesteld en hierbij komen vier antwoorden. Beide spelers kunnen maar 1 antwoord gegeven, ze moeten dus overleggen met elkaar. Iedere speler heeft een toets om een antwoord te selecteren. Voor speler 1 is dat: Q – Z – 0 – , en voor speler 2 is dat: W – X – P -.

 

Download hier het spel

 

Trailer