Title

Nerd of the Night

Client

Nights of the Nerds, wil door middel van een game meer interactie met het event Night of the Nerds en jongeren (14-19) enthousiast maken.

Description

is een 2d platformer game om jonge mensen (14-19) enthousiaster te maken over techniek en ze aan te sporen om de routes op het night of the nerd evenement af te maken.

Team

* Harm Elfring
* Rafal Grasman
* Jeroen Ruijters
* Gijs van den Biggelaar
* Nick Oorthuizen

Tools

* Unity3D
* Visual Studio
* Piskel

Features

* Platformer
* 2D
* Adaptive difficulty
* Technical theme

HowToPlay

Op android gebruik de jump (spring) en actie knoppen om deze acties uit te voeren (actie kan bijvoorbeeld schieten zijn afhankelijk van je speler). Gebruik de thumbstick om te bewegen.
Op windows met pijltjes bewegen en spatie jumpen en control voor actie.

Platform

Android, Windows

 

Story

Nerd of The Night speelt zich af in de hoofdcomputer van het evenement Night of The Nerds. Er is uit het niets een virus naar voren gekomen, waardoor de hoofdcomputer niet meer goed kan functioneren. Het virus blokkeert alle controle over de computer van buitenaf. De enige manier om de computer nu nog te redden, is om de computer van binnen te betreden en het virus op die manier uit te schakelen.

Eenmaal binnen de computer zal te zien zijn dat het virus al ver verspreid is. Het heeft de eerst rustige stroom van de computer aangepast naar steeds ruiger wordende obstakelkoersen met vijandige sub-virussen. Aan het einde van elk obstakelkoers zit een backdoor, die je toegang geeft om dieper de computer in te gaan. Maar toegang wordt niet direct verleend. Achter elke backdoor zit ook een speciale toegangscode. Alleen met genoeg kennis over technologie zal je deze codes kunnen kraken. Het uiteindelijke doel is om bij de Kernel/Core van de computer uit te komen en deze te resetten om het virus voorgoed te vernietigen.

Night of The Nerds looft een beloning uit voor degene(n) die de Kernel/Core weten te resetten.

 

Builds

Android: GDT3-NightOfTheNerds-android.apk

Windows: GDT3-NightOfTheNerds-windows.zip