Trailer

Client

Fantazm is een bedrijf gevestigd in ’s Hertogenbosch. Zij maken onder andere educatieve games zoals woezel en pip in de tovertuin en buurman en buurman, serious games, advergames en houden zich ook bezig met Virtual reality.

Game omschrijving

De game die wij gemaakt hebben heet EmoSphere. Het doel van het spel is het leren omgaan hoe een persoon moet handelen in een groepssituatie. Wij hebben ervoor gekozen om een nablijf situatie te maken met 4 studenten. Deze 4 studenten hebben allemaal extreme persoonlijkheden.

 

In het spel moet je er als speler voor zorgen dat de studenten zo veel mogelijk huiswerk te maken binnen de frames die je hebt. Een frame is een tijdstop waarin acties van de studenten kunnen gebeuren. Ook moet je ervoor zorgen dat de studenten je waarderen en dat ze je niet op het eind van het spel haten.

 

Wat een goede uitkomst van het spel is, ligt aan jezelf. Als je zelf in een situatie zit waar je niet dagelijks werkt met het personeel kan het zijn dat het belangrijker is dat er veel werk gemaakt is. Als je het personeel vaak ziet, kan het belangrijker zijn om wat meer aandacht te besteden in wat het personeel van je vindt.

Het team

Ons team bestaat uit 6 personen:

  • Ruud Schouten
  • Gideon van Doorn
  • Willem Stas
  • Rik van Maaren
  • Nick Hammes
  • Frank Broeks

 

Wij hebben onszelf P.E.B.C (Programmatically engineered brain capacity) genoemd.

Features

  • Leer hoe je om moet gaan met groepssituaties.
  • Realistische gedragspatronen

Platform

Ons spel is gemaakt voor Android.

How to play

Als je het spel opstart kom je op het hoofd scherm uit, vanuit hier kan je kiezen om te starten, de instellingen te veranderen of de credits te bekijken. Als je ervoor kiest om te starten kom je uit bij de level select, kies hier voor het level dat je wil starten.

 

In het spel gebeuren er acties van studenten, de bedoeling is dat je hierop reageert. De controls die je zelf kan uitvoeren zijn:

  • Het uit elkaar zetten van studenten.
  • Het reageren op een actie van een student.
  • Notities maken in een kladblok (Dit is puur voor jezelf om je bevindingen te noteren).

 

Het verloop van het spel is gemaakt in de vorm van tijd frames, in elke tijd frame voert een student een actie uit. Door deze actie worden de emoties van de andere studenten beïnvloed. Je moet hier opletten welke emoties van de studenten veranderen, dit wordt weergeven in de vorm van emoties die boven het hoofd van een student komen.

 

Tijdens het spel werk je toe naar de eindbeoordeling. De eindbeoordeling is in de vorm van een deel waarin je ziet hoeveel werk de studenten hebben geleverd en het andere onderdeel is een punt dat gaat over wat de studenten van je vonden. Je moet voor jezelf beslissen wat het belangrijkste voor je is: of je geliefd bent of dat er veel werk verricht wordt.

Build

EmoSphere.zip