Fontys made Informatie

*Omdat onze game op mobiel gespeeld wordt en voornamelijk audio gebruikt komt de resolutie van de opgeleverde screenshots niet overeen met de eisen.

Titel

Wondrous Woods

Opdrachtgever

NYX (Dyane Donck & Els Mondelears)

De opdrachtgever wil een sfeervolle filmachtige ervaring creëren dat opzet voor een mysterieus eindritueel uitgevoerd door de opdrachtgever. De ervaring moet voornamelijk vormgegeven worden door geluid. De focus moet niet zozeer op de spel elementen liggen, maar op de ervaring die door audio gecreëerd wordt.

Omschrijving

De ontwikkelde game/Het prototype is een soort audio speurtocht waarin een verhaallijn verborgen zit. De verhaallijn in het spel wordt aan de hand van de keuzes van de speler duidelijk. Door middel van het volgen van audio, en een keuze te maken in welke audio gevolgd wordt, worden er delen van het verhaal vrijgespeeld. De gebruikte audio is sfeervol en spannend, en het verhaal wordt op bepaalde punten opengehouden om de speler zijn verbeelding te laten spreken. Insinuatie is hierbij een rode draad.

Het verhaal gaat over een meisje in het bos, en een mysterieus eindritueel waar naartoe gewerkt wordt…

Het spel maakt gebruik van GPS locaties die in Unity in te stellen zijn. Door middel van een telefoon, GPS en gyroscoop volgt de speler een route in de echte wereld, die tegelijkertijd in de spelwereld gemaakt wordt.

Team

Aphinea

  • Imre van Schaijk
  • Sander Berghs
  • Roemer van der Weerd
  • Bart van Keersop
  • Frank van Hoof

Features

  • Ervaring die aanpasbaar is op locatie.
  • Applicatie waarin audio/script aangepast kan worden voor nieuwe ervaring.
  • Meeslepend verhaal/ervaring.
  • Sterk Concept.

Platform

  • Iphone (Wanneer gerebuild met Xcode, Mac niet aanwezig in Team).

How to play

Start de applicatie op het aangewezen beginpunt met de telefoon in horizontale houding, en volg de audio instructies en geluiden. Vanwege gyro drift is het aan te raden om de gyroscoop regelmatig te resetten (hiervoor is een knop aanwezig).

Installatie Instructies:

Installeer de app (Als ze app niet op de google playstore staat zal de speler in moeten stellen dat niet vertrouwde apps geïnstalleerd kunnen worden. Dit is mogelijk in de developer options settings).

Wanneer er een arduino gebruikt wordt moet deze met behulp van een wifi shield op een WLAN worden aangesloten (Zelfde netwerk als de telefoon van de speler). Anders is het niet mogelijk voor de applicatie om te communiceren met de arduino.

Download Game

WondrousWoods_APK